Monday 20 July 2009

iMac upgrade

Deze week heb ik mijn iMac een upgrade gegeven d.m.v. een grotere harddisk (1 TB i.p.v. 250 Mb) en meer intern geheugen (4 i.p.v. 2 GB).
Zelf de Mac opengemaakt met behulp van de foto's op de site: iMac disassembly
Dit ging heel soepel. Het enige wat ik nodig had was een Torx 9 schroevendraaier voor de 4 schroefjes van de lcd. Deze was moeilijk te krijgen en met een torx 9 bit kom je niet diep genoeg)
Geheugen: Kingston HyperX SO-Dimm DDR2 667 MHz - 2GB (2 stuks)
modelnaam: KHX5300S2LLK2/4G (200 pins)
HyperX geheugen van Kingston heeft weinig latentie, laag energieverbruik en een hoge snelheid.
De modules opereren met korte latency-timing: CL4 4-4-12, waardoor er aanzienlijke snelheidswinst is. De opbouw van deze geheugenmodules is volledig identiek. Beide zijn voorzien van geheugenchips uit eenzelfde productie-serie wat een betere compatibiliteit oplevert dan twee losse modules.

Harddisk: Western Digital WD10EADS, 1 TB, 32 MB cache.De 3,5 inch SATA harddisk is voorzien van een Serial ATA/300 interface. De WD Caviar Green harddisks gebruiken minder stroom, blijven koeler en zijn stiller.
Deze harddisk beschikt over IntelliPower, een verfijnde balans van de rotatiesnelheid, overdrachtsnelheid en caching algoritmen, ontworpen om stroom te besparen en betere prestaties te leveren.

De onderdelen heb ik bij Alternate besteld
Bij DealExtreme een aluminium 3.5" HD-case besteld voor de 250Gb uit de Mac (€ 18,63)



No comments:

Post a Comment