Saturday 23 July 2011

In Memoriam: Amy Winehouse @ Forever 27 Club


De zeer getalenteerde muzikante Amy Winehouse is vandaag dood in haar appartement gevonden.
Ik vind haar muziek echt goed en wachtte al een poosje op een nieuw album van haar.
Ze werd niet ouder dan 27 en kan daarmee worden bijgeschreven als lid van de Forever 27 club.


De lijst begint officieel met Brian Jones van The Rolling Stones. Hij verdronk op 3 juli 1969 in een zwembad op 27-jarige leeftijd.
Een andere te vroeg overleden grootheid is Jimi Hendrix, de gitarist die van grote invloed was op alle rockgitaristen na hem. Op 18 september 1970 werd de Amerikaan dood aangetroffen in een hotelbed in Londen. Hij was gestikt in zijn eigen braaksel. Ook Hendrix werd slechts 27.
Een maand later in datzelfde jaar verrruilde de 27-jarige Amerikaanse zangeres Janis Joplin het tijdelijke met het eeuwige na vermoedelijk een overdosis heroïne. Ze overleed op 4 okober.
Op 3 juli 1971 kwam in Parijs een einde aan het leven van Jim Morrison, de zanger van The Doors. Hartfalen zou de oorzaak zijn geweest van het overlijden van de 27-jarige Morrison, die ligt begraven op de Parijse begraafplaats Pére Lachaise.

Van recentere datum, maar ook al weer 17 jaar geleden, is de zelfgekozen dood van Kurt Cobain. De zanger en gitarist van grungeband Nirvana ging heen toen hij 27 was.
Nog meer namen van musici die op hun 27e stierven: bluesman Robert Johnson, leadzanger van de reggaeband Inner Circle Jacob Miller, Richey James Edwards de gitarist van Manic Street Preachers en Pete de Freitas, de drummer van Echo and the Bunnymen.

video: You Know I'm No Good (acoustic performance)
video: Back to Black (acoustic performance)
Rock & Roll Heaven: How they would look today

No comments:

Post a Comment