Wednesday 4 January 2017

Computerspeakers B&W MM-1


Het grote verschil met normale computerspeakers is het feit dat deze twee speakers zijn opgebouwd als hoogwaardige HiFi-luidsprekers. Zo heeft elke speaker 2 drivers: 1 voor de hoge en 1 voor de midden en lage tonen.

Voor de tweeters in de speakers is gebruik gemaakt van dezelfde technologie als in de fameuze Nautilus™ luidsprekers van B&W, het zogenaamde”buisbelast ontwerp”. Hierdoor wordt de resonantie gedempt wat resulteert in een zeer zuivere weergave van hoge tonen.

Ook zul je versteld staan van de volle bas: je hebt geen afzonderlijke subwoofer nodig wanneer je de MM-1speakers aansluit op je computer! Dit komt mede tot stand door de digitale signaalverwerking (Digital Signal Processing): de klankbalans wordt aangepast aan het signaal waardoor de muziek, ongeacht het volume niveau, zeer gedetailleerd wordt weergegeven.


Deze 2.0 speakers zijn overigens geheel actief: beide drivers hebben een afzonderlijke versterker. De MM-1 speakers streamen het geluid via USB en zetten het signaal zelf om van digitaal naar analoog met behulp van DAC’s. Op deze manier ben je verzekerd van de best mogelijke geluidskwaliteit.

Near field speakers
Bij elke HiFi-luidspreker is er altijd een plek in de ruimte waar het geluid het allerbeste tot zijn recht komt. De MM-1set is een zogenaamde “near field” speakerset. Dit houdt in dat het geluid het best tot zijn recht komt als je dicht op de speakers zit. Ideaal voor op je bureau dus. Natuurlijk kun je met de speakers gemakkelijk een hele ruimte van geluid voorzien.

De MM-1 heeft een uitgang voor een hoofdtelefoon (3.5mm jack). Mede door de DAC’s in de speakers, zal ook deze geluidskwaliteit vele malen beter zijn dan wanneer je je hoofdtelefoon rechtstreeks aansluit op je laptop of PC.

De MM-1 speakers zijn ontworpen voor de computer, maar door de AUX-ingang kun je ook andere geluidsdragers aansluiten, zoals telefoon, iPod of een cd- / dvd-speler.

prijs: €500

No comments:

Post a Comment