Friday 10 December 2010

Zoom-expertcursus: Diagonaal-methode

De diagonaalmethode werd in 2006 min of meer bij toeval ontdekt door Edwin Westhoff. Terwijl hij onderzoek deed naar de regel van derden, een gangbare compositieregel, viel hem iets op. Bij veel foto's bleken belangrijke details zich precies op denkbeeldige diagonale lijnen door het beeld te bevinden. Edwin legt zelf uit waarom zijn ontdekking de gangbare opvattingen over compositietechniek op hun kop zet.

Ik heb bij Edwin een vervolgfotografiecursus gevolgd en deze methode vaak besproken. Zelf pas ik het standaard toe bij het bijsnijden van foto's in Lightroom, waar de diagonalen  standaard ingesteld kunnen worden.

Over de docent: 
Edwin Westhoff is freelance fotograaf en geeft cursussen en workshops op het gebied van fotografie, compositie, leren waarnemen en creativiteitsontwikkeling. Ook organiseert hij fotografie-excursies naar Berlijn (architectuurfotografie) en het Ruhrgebied (industriecultuurfotografie). Hij is docent Compositie bij de Fotoacademie in Rotterdam en geeft les bij de Volksuniversiteit.

No comments:

Post a Comment