Thursday 26 December 2013

Kerst 2013

Kerstavond met Rave naar de latijnse nachtmis gegaan in de Sint Willibrordkerk in hartje Utrecht. De Sint Willibrordkerk is een van de mooiste neogotische kerken van Nederland. Eerst in cafe Broers wat gedronken, vanaf 23:30 uur was er samenzang met een koortje met 4 strijkers, waarna de RK intrede processie de kerk binnenkwam en vervolgens een indrukwekkende en lange dienst tot bijna 2:00 uur.
Het Sint Willibrordkoor zong de ‘Missa Pastoralis in D’ van Frantisek Xaver Brix, wisselende Gegoriaanse gezangen en kerstliederen in het duits en engels. Alle Heillige Missen worden in deze kerk gecelebreerd in het latijn, dus waren we hierna best wel stevig toe aan een borrel in cafe Orloff op het Wed.

Eerste kerstdag thuis gegourmet met div. vlees en vis en zelfgemaakte Risotto op gebakken courgetplakjes als voorgerecht.

Tweede kerstdag met Rave in Amsterdam langs verschillende lichtsculpturen en installaties gewandeld vanaf de Stopera naar de binnentuinen van Hortus. Er zijn projecties op historische gebouwen, installaties op straat of in één van de stadparken of werken waar de bezoeker doorheen kan lopen. Het Amsterdam Light Festival is leuk en te bezoeken tot 19 jan 2014. Naderhand hebben we bij eetcafe Blauwbrug heerlijke spareribs gegeten.




No comments:

Post a Comment