Saturday 6 September 2014

Concert Anathema

Nov 17. 2014
O13 - Tilburg

Na de gothic-metal periode van Anathema verscheen in 2010 het album We're here because we're here. Lee Douglas kwam bij de band als vaste zangeres. Hiervoor had ze voornamelijk als gastvocalist opgetreden. Het album is gemixt en geproduceerd door niemand minder dan Steven Wilson van Porcupine Tree.

Hoofdgitarist Daniel Cavanagh
Op 5 september 2011 werd vervolgens Falling Deeper uitgebracht. Het album werd een vervolg op Hindsight met nieuwe orkestrale versies van hun oude nummers. Een hoogtepunt van het album is het lied 'Everwake', gezongen door Anneke van Giersbergen.
Anathema heeft op 13 september 2011 bekendgemaakt dat toetsenist Les Smith de band heeft verlaten wegens creatieve en muzikale verschillen. Toetsenist Daniel Cardoso heeft zijn plek ingenomen als live optredend artiest.

Het nieuwe album Weather Systems verscheen op 16 april 2012 bij het label Kscope. Daniel Cardoso is permanent bij de band gekomen als toetsenist.
Anathema's eerste concert in India werd gehouden op de IIT in Madras in december 2012, als onderdeel van de Saarang Rock Show.

Het recente live album is een opname van een speciaal gehouden optreden in het oude Romeinse theater van Philippopolis in 2012, waar de band werd begeleid door het Plovdiv Philharmonisch orkest. Het concert is daarna uitgebracht op blu-ray, dvd en cd onder de naam Universal.

Op 28 maart 2014 maakte Anathema de details bekend van het nieuwe studio album genaamd Distant Satellites. Dit album is op 9 juni uitgekomen op het label Kscope. Distant Satellites is opgenomen in Oslo en geproduceerd door Christer-André Cederberg, waarvan enkele tracks gemixed zijn door Steven Wilson. Anders dan voorgaande albums, is hier meer elektronica te horen. Het album is in 4 fysieke versies uitgebracht, waaronder een cd, vinyl, Media Book, en een Deluxe versie.

No comments:

Post a Comment