Saturday 24 December 2011

Helgoland

foto: Loulou Beavers
Helgoland is een Duits waddeneiland dat 60 km uit de kust ligt. Het eiland is 1.3 km2 groot. Het meest typische hier is dat de westkust voornamelijk bestaat uit rode klifrotsen die plek bieden aan allerlei vogelsoorten die op zee leven. Jan van Genten, Noorse stormvogels, drieteenmeeuwen en zeekoeten hebben hier hun kolonies. Deze vogels nesten op de kliffen, baltsen daar ook en de jongen groeien op de kliffen op en slaan vanaf daar ook de vleugels uit.Door de nooit aflatende wind zweven de Jan van Genten af en aan en vaak ook rakelings langs je heen. Spectaculair om te zien en veel fotokansen.

foto: Loulou Beavers, zij heeft op Fotografie.nl een mooi artikel geschreven.

foto: Loulou Beavers
Düne is een zandeiland dat nabij Helgoland ligt. In tegenstelling tot Helgoland is dit eiland vrij vlak, maar ook klein en alles is goed bewandelbaar.

Duinen en strand dus, maar vooral ook zeehonden: de gewone zeehond en de grijze zeehond, die ook bekend staat als kegelrob. Beide soorten liggen broederlijk naast en door elkaar op verschillende plaatsen en zijn benaderbaar tot dertig meter. Dit wordt ook aangegeven met waarschuwingsborden. Deze rustgebieden zijn plekken waar zeehonden doorgaans honkvast naar terugkeren.

No comments:

Post a Comment