Saturday 24 December 2011

Vervangingsactie iPod nano 1e generatie

Apple heeft in november alle iPod nano's van de 1e generatie teruggeroepen i.v.m. mogelijk ontploffingsgevaar bij overhitting ... en ja wij hadden er nog een uit 2005!
Omdat ik de iPod destijds geregistreerd heb kreeg ik een email voor deze vervangingsactie. Na het invullen van een formuliertje werd keurig een retourverpakking toegezonden en kon je UPS het pakketje laten ophalen.
Ik ben benieuwd met welke nano versie de 6 jaar oude nano (2 Gb) vervangen word. Toch wel een erg nette actie dit, zal het invloed hebben op het aandeel Apple?



 
Beste iPod nano-bezitter,

Apple heeft geconstateerd dat in een enkel geval de batterij van de iPod nano (eerste generatie) oververhit kan raken en als zodanig een veiligheidsrisico vormt. De iPod nano's in kwestie zijn verkocht tussen september 2005 en december 2006.

De oorzaak van het probleem is teruggevoerd op een fabricagefout bij één batterijleverancier. Hoewel de kans klein is dat er iets misgaat, wordt die kans wel groter naarmate de batterij ouder wordt.

Apple raadt je aan om je iPod nano (eerste generatie) niet meer te gebruiken en aan de hand van de procedure hieronder gratis een vervangend exemplaar te bestellen.

Opmerking: Dit probleem met de batterij is beperkt tot de iPod nano van de eerste generatie; alle andere iPods hebben hier geen last van.


Vervangingsprocedure
Je kunt online een nieuw exemplaar bestellen. Om te beginnen klik je hier.
Aan de hand van het serienummer van je iPod nano wordt gecontroleerd of het apparaat in aanmerking komt voor dit programma. 
Nadat we je huidige iPod nano (eerste generatie) terug hebben ontvangen, krijg je na ongeveer 6 weken het vervangende exemplaar.

                   ... bla bla bla ...

Je vervangende iPod is gegarandeerd defectvrij voor een termijn van 90 dagen vanaf de servicedatum.
Hartelijk dank voor je deelname aan dit programma.

Met vriendelijke groet,
Apple


Repair Status (23-12-'11): 
  • Product: iPod nano
  • Serial Number: 7L553A72SZB
  • Repair ID: A55630639
  • Service Requested: November 15, 2011
  • Status: December 09, 2011 Product replacement pending




Update (11-01-'12):

Vandaag de vervangende iPod Nano binnen gekregen: jawel ... een Nano 6e generatie, silver 8Gb.

Echt leuk zo'n ding en super handig, in 10 minuten gesynchroniseerd in iTunes en mooi als watch te dragen.

Even neuzen voor een leuk bandje leverde weinig resultaat op. Bijna nergens verkopen ze deze bandjes, zelfs in de Apple winkels niet behalve een siliconenbandje. Op internet zie je de mooiste bandjes: bijv. sportuitvoering, met inkliksysteem of uitgevoerd in leer of metaal. Zo'n rvs bandje van Hex lijkt me wel cool. (zie Apple Store) uitvoering in licht metaal of iets donkerder gun metal. Prijs:  €70 + €5 verzendkosten
Met de combinatie van de eenvoudige “Clip-In, Clip-Out”
functionaliteit van HEX en een roestvrijstalen band van topklasse,
verandert de Vision je 6e gen. iPod nano in een modern en stijlvol horloge.

No comments:

Post a Comment